The Liberators are back!

De Rock&Roll-band toerde tussen 1979 en 1992 van het Noorse Bergen tot het Canarische Lanzarote, en heeft in Maastricht een trouwe schare fans.

Het ziekbed van de inmiddels overleden zanger Wouter Post, bracht The Liberators na ruim 20 jaar weer bijeen voor een intieme sessie in het hospice. Daarop volgde in maart 2016 een concert in Maastricht voor een zaal vol fans van het eerste uur en nieuwe bewonderaars.

Het re√ľnieconcert smaakt naar meer, alhoewel de bezetting niet meer helemaal is zoals vroeger: naast bassist Sjang Coenen, gitarist Frans Piepenbrock en drummer Lucas Vroemen staat nu zanger, mondharmonicaspeler en gitarist Stephan Hermsen op het podium. The Liberators treden weer op en schrijven nieuwe nummers. De muziek blijft Rock&Roll en blues en klinkt anno 2017 nog net zo strak als in de jaren 80 en 90.


Verleden

De oorspronkelijke band maakte drie albums en een handvol singles voor Polydor, Phonogram en voor de het Belgische Munich Records. The Liberators speelde op grote festivals zoals The Belgium Rhythm-and-Blues festival in Peer, Marktrock in Leuven (B), Gentse Feesten (B), Rock Herk (B), Bluesrock in Tegelen the Liberators(NL) en diverse andere festivals in Nederland en Denemarken. Ook was de band de vaste support act van Robert Plant (Led Zeppelin) en Gary Moore.

Bassist Sjang Coenen speelde daarna met bekende Belgische muzikanten als Ruben Block, Novastar, Admiral Freebee
en Milow. Gitarist Frans Piepenbrock was te zien in onder meer de bands Oops A Go Go en Teun and the Crocodiles. Drummer Lucas Vroemen ging de geluidstechniek in en werd daarna ondernemer in de media industrie
Stephan Hermsen speelt behalve in The Liberators ook in zijn band The Electrophonics.

Top
x Shield Logo
This Site Is Protected By
The Shield →