The Liberators are back!

The Liberators uit Maastricht zijn terug van een lange sabbatical. De Rock&Roll-band toerde tussen 1979 en 1992 van het Noorse Bergen tot het Canarische Lanzarote, en heeft in Maastricht een trouwe schare fans.

Het ziekbed van de inmiddels overleden zanger Wouter Post, bracht The Liberators na ruim 20 jaar weer bijeen voor een intieme sessie in het hospice. Daarop volgde in maart 2016 een concert in Maastricht voor een zaal vol fans van het eerste uur en nieuwe bewonderaars.

Het re√ľnieconcert smaakt naar meer, alhoewel de bezetting niet meer helemaal is zoals vroeger: naast bassist Sjang Coenen, gitarist Frans Piepenbrock en drummer Lucas Vroemen staan nu zanger Maurice Peters en mondharmonicaspeler en gitarist Stephan Hermsen op het podium. The Liberators repeteren weer en schrijven nieuwe nummers. De muziek blijft Rock&Roll en blues en klinkt anno 2016 nog net zo strak als in de jaren 80 en 90.

the LiberatorsVerleden
De oorspronkelijke band maakte drie albums en een handvol singles voor Polydor, Phonogram en voor de het Belgische Munich Records. The Liberators speelde op grote festivals zoals The Belgium Rhythm-and-Blues festival in Peer, Marktrock in Leuven (B), Gentse Feesten (B), Rock Herk (B), Bluesrock in Tegelen (NL) en diverse andere festivals in Nederland en Denemarken. Ook was de band de vaste support act van Robert Plant (Led Zeppelin) en Gary Moore.

Bassist Sjang Coenen speelde daarna met bekende Belgische muzikanten als Ruben Block, Novastar, Admiral Freebee en Milow. Gitarist Frans Piepenbrock was te zien in onder meer de bands Oops A Go Go en Teun and the Crocodiles. Drummer Lucas Vroemen ging de geluidstechniek in en werd daarna ondernemer in de media industrie

Maurice Peters was in de jaren 80 al 2 jaar de zanger van The Liberators en treedt tegenwoordig ook akoestisch op met Funky Buddha. Stephan Hermsen speelt behalve in The Liberators ook in zijn band The Electrophonics.

Top