The Liberators

De Rock&Roll-band toerde tussen 1979 en 1992 van het Noorse Bergen tot het Canarische Lanzarote, en heeft in Maastricht een trouwe schare fans.

Het ziekbed van de inmiddels overleden zanger Wouter Post, bracht The Liberators na ruim 20 jaar weer bijeen voor een intieme sessie in het hospice. Daarop volgde in maart 2016 een concert in Maastricht voor een zaal vol fans van het eerste uur en nieuwe bewonderaars. Kort daarna gevolgd door optredens op het festival Bruis in Maastricht en het Bluesrock festival in Tegelen, het blues festival waar de band ook in 1990 al eens speelde.

Deze reeks optredens smaakte naar meer, alhoewel de bezetting niet meer helemaal is zoals vroeger: naast gitarist Frans Piepenbrock en drummer Lucas Vroemen staat nu zanger, mondharmonicaspeler en gitarist Stephan Hermsen en bassist Ronald Roodbol op het podium. The Liberators treden weer op en schrijven nieuwe nummers. De muziek blijft Rock&Roll en blues en klinkt anno 2019 nog net zo strak als in de jaren 80 en 90.

2019 v.l.n.r Ronald Roodbol, Lucas Vroemen, Stephan Hermsen en Frans Piepenbrock

Sabbatical

De band werd een jaar gevolgd door programmamaker Karin Hillebrand hetgeen resulteerde in de documentaire “Sabbatical”, uitgezonden door de Limburgse regionale omroep L1.  De film ging in premiere in een volgepakte filmzaal Lumiere in Maastricht op 19 mei 2017.

De hele film is terug te zien op de Sabbatical pagina.

Verleden
De oorspronkelijke band maakte drie albums en een handvol singles voor Polydor, Phonogram en voor de het Belgische Munich Records. The Liberators speelde op grote festivals zoals The Belgium Rhythm-and-Blues festival in Peer, Marktrock in Leuven (B), Gentse Feesten (B), Rock Herk (B), Bluesrock in Tegelen (NL) en diverse andere festivals in binnen- en buitenland. Ook was de band de vaste support act van Robert Plant (Led Zeppelin) en Gary Moore tijdens hun Europese tour.

the Liberators
1991 v.l.n.r. Frans Piepenbrock, Lucas Vroemen, Wouter Post ✝︎ en Sjang Coenen

Zie onderstaande posters voor optredens sinds de wederoprichting:

Top
x Logo: Shield
Deze Site Is Beveiligd Door
Shield