Bluesrock uit het zuiden

Stevige bluesrock uit Maastricht, Nederland. De band speelt uitsluitend eigen werk uit haar jarenlang opgebouwde repertoire, te beluisteren op de 5 albums van de band. De vele Europese tours brachten de band in heel wat landen in Europa, van Spanje tot Noorwegen. Tours werden afgewisseld met de release van 5 albums bij gevestigde platenlabels als  Polydor, Phonogram, en het Zweedse  GMR record label.

De band heeft een rijke historie met vele tournees door binnen- en buitenland, met soms ook support acts voor grote internationale artiesten als Gary Moore en RobertPlant in de Grugahalle in Essen en het Koninklijk Circus in Brussel. Kleine en grote festivals werden aangedaan, zoals het Belgium Rhythm and Blues Festival in Peer, Bluesrock festival in Tegelen, Nederland (2X), Djurs Bluesland in Denemarken, Rock Herk in België, Southern Blues Night in Heerlen, Zoetermeer Blues, Rock tussen de Dijken in Tiel, maar ook gigs in Bluesworld in Hedon, Zwolle en de Muziekgieterij in Maastricht.

Album 2021

In 2020 was het 4de album “Troubled Mind” genomineerd als beste Blues CD in Nederland en eindigde daarmee in de top 3 van beste blues albums, uitgebracht in 2020. In 2021 is het 5de album uitgebracht “Waitin’ op het Zweedse platenlabel GMR Music. Beide albums zijn inmiddels meer dan 250.000 beluisterd op Spotify en kregen honderdduizenden video views op Facebook and Youtube.

De muziek van The Liberators kan het best beschreven worden als stevige blues-rock music met een duidelijke link naar de basis van de hedendaagse populaire muziek, de roots. Verschillende nummers refereren aan die roots, zoals het titelnummer ‘Waitin’ met een link naar de heavy electric blues, Can’t Wait Another Day en Look for More met een lichte neiging naar bijna symphonische blues met rock invloeden, en Clash met een knipoog naar de punk, Money Talks met een haast Motown intro, Fooling Around met ska invloeden en tenslotte Wrong Distraction als een meer traditionele fingerpicking blues song.

Sabbatical – documentaire

De band is een jaar lang met de camera gevolgd door documentairemaker Karin Hillebrand hetgeen resulteerde in de documentaire “Sabbatical“, een mooi portret van een band en al haar besognes. Uitermate herkenbaar voor mede-muzikanten en daarom erg onderhoudend. uitgezonden op de Nederlandse televisie, maar nog altijd online beschikbaar op deze website.

De muziek van de band vindt haar oorsprong in de wortels van de muziek: jazz, blues, rock ‘n roll en andere originele muziekstijlen. Van ieder stijl wordt een element genomen en gecombineerd en voorzien van een stevige bluesrock saus. De band is daardoor geen traditionele bluescover band, maar wordt beïnvloed door de rijke muziekhistorie en geeft de blues een nieuwe, eigen stijl. De bezoeker van concerten roemt de energie die de band uit straalt en de eigen draai aan traditionele muziek.

Foto: Franck Ligtenberg

Tours en festivals

The Netherlands – Belgium – Germany – Spain – Norway – Denmark. Bruis festival (NL), Belgium Rhythm and Blues Festival, Bluesrock festival (NL), Djurs Bluesland (DK), Gentse Feesten (B), Marktrock Leuven (B), Zoetermeer Blues, Rock tussen de Dijken, Bluesroute Helmond, Maasfestival, Kanne & Kruiken, Bluesfestival Maastricht .

Albums

  • Album – Waiting’ – GMR Music (GMRCD2108)
  • Album – Troubled Mind – WMServices (TLCD0001)
  • Album – “On Mission” (Polydor 2442147)
  • Album – “Let’s Ball Tonight” (Madagascar MAD 008)
  • Album – “The Liberators” (Madagascar MAD 015) 
  • Single – “Since you’ve been gone” (Polydor 2050789)
  • Single – “C’mon everybody” (Polydor 2229257)
  • Single – “Kung Fu” (Polydor 2050662)
  • Single – “Can you hear me” (Philips)

Video

Media channels

Listen to the music

Contact us

Phone: +31 (0) 6 55174797

Phone: +31 (0) 6 26955765

Info: info@theliberators.nl

Top
x Logo: Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security