De muziek van de band is het best te omschrijven als stevige rockblues gebaseerd op de wortels van de hedendaagse populaire muziek. Verschillende nummers op het vijfde album verwijzen naar deze originele roots, zoals Waitin’ met verwijzingen naar zware elektrische blues; Can’t Wait Another Day and Look for More heeft symfonische rockinvloeden en een link naar Jazz en Fusion; Clash is een eerbetoon aan de punk; Money Talks met zijn Motown-intro; Fooling Around met reggae- en ska-invloeden en Wrong Distraction als een meer traditioneel fingerpicking bluesnummer.

Recensie ConcertMonkey: “Met ‘Waitin” breien The Liberators een uitstekend vervolg aan het in 2020 verschenen ‘Troubled Mind’. Wie van rauwe bluesrock en huilende mondharmonica houdt komt bij The Liberators zeker aan zijn trekken“, lees de hele recensie hier


Het is een reis door het verleden en heden van de populaire muziek. De titel weerspiegelt een van de moeilijkste periodes in het leven van veel muzikanten. Door de wereldwijde Covid-19-lockdown worden muzikanten hard getroffen door de sluiting van de culturele gemeenschap en het gebrek aan live-optredens. Het belangrijkste voor veel muzikanten is immers op het podium staan ​​en interactie hebben met het publiek. Alle muzikanten in de wereld zijn momenteel “Waitin’, totdat ze weer op tournee kunnen gaan en deelnemen aan de dans die live performance belichaamt samen met een publiek.

Het vorige album van de band, “Troubled Mind”, kwam uit net voor de lockdown, in maart 2020. Muziek draait om timing! En kreeg een nominatie als beste bluesalbum van Nederland in 2020.

Dit album, geboren uit de creativiteit die voortkomt uit ontberingen, komt nu uit op een moment dat er hoop is dat de gemeenschap zich kan openen, zodat muzikanten en publiek weer samen kunnen zijn.

Waitin’ is het vijfde album van de band, het tweede met de huidige bezetting en is anders dan de andere albums. Het is meer experimenteel, gebruikmakend van samples en elektronische instrumenten, maar de duidelijke links blijven naar de oorsprong van onze populaire muziek. Vergeet nooit je wortels!!

The Liberators brachten vier albums uit voor gerenommeerde labels als Polydor, Phonogram en Munich Records. In 2020 kwam het langverwachte album “Troubled Mind” uit. In 2021 staat nu dus de release van het vijfde album Waitin’ gepland op het GMR Music Group label. Meer op www.theliberators.nl, agency Ron Pennings, www.picanetherlands.com en ons platenlabel https://www.gmrmusic.se

Luister naar het album op Spotify

All songs by Stephan Hermsen, Frans Piepenbrock, Ronald Roodbol and Lucas Vroemen.

Studio’s
Waitin’, Lonely Nights, Can’t Wait Another Day, Cry Like a Wolf, Money Talks and Wrong Distraction are recorded at the E-Sound Studio’s in The Netherlands by Thomas Cochrane and Andres Gort. 
Clash, Fooling Around and Look for More recorded by Jo Smeets at Audioworkx in The Netherlands,
Dubbing and mixing at studio Mancave in The Netherlands by Lucas Vroemen.
Mastering at Twin Studio in The Netherlands by Frans Bronzwaer.

Artwork
Album painting by Manny Dassen, artwork by Inge Penge Farve,

Produced by Lucas Vroemen

The Liberators are:
Stephan Hermsen – Lead vocals and harp
Ronald Roodbol – Bass
Frans Piepenbrock – Lead guitars and vocals
Lucas Vroemen – Drums, keyboards, guitars and vocals

Web site: https://www.theliberators.nl

email: info@theliberators.nl

Bookings
MediaManage BV
email: info@theliberators.nl
Phone: +31 (0) 6 55174797

Record Label
GMR Music
Rönnerdalhs gata 8
417 67 Göteborg
Sweden
email: info@gmrmusic.se
Phone: +46 (0) 704322633