Een van de langst bestaande rock bands van Nederland met een indrukwekkende staat van dienst. Actief sinds 1979 en nog altijd springlevend. De vele Europese tournees brachten de band van Spanje tot in het hoge Noorwegen, soms door wereldsterren uitgenodigd om mee op tour te gaan als Robert Plant (Led Zepellin), Gary Moore (✝︎) en anderen. Tournees werden afgewisseld met de release van drie albums, uitgebracht door gerenommeerde platenmaatschappijen in binnen- en buitenland als Polydor en Phonogram.

De band werd vooral bekend vanwege de energieke live shows. En dat doen ze nu nog. Nog altijd weet de band kroegen, zalen en festivals plat te spelen met de unieke mix van rock met een blues touch EN natuurlijk een energiek optreden.

De in 2015 overleden zanger Wouter Post, is vervangen door Stephan Hermsen, bassist is Ronald Roodbol.

Album 2020
De band maakte drie albums en een handvol singles voor Polydor, Phonogram en voor de het Belgische Munich Records. In 2020 komt het lang verwachtte nieuwe album uit, opgenomen in de Belgische GAM studio. Op dat album, dat zowel uitgebracht wordt als (hardcopy) CD, als digitaal is te bestellen via de webshop van de band en bol.com (zie de website van The Liberators). Maar zal ook te beluisteren zijn via de diverse online muziekplatforms als Spotify, Apple Music, Deezer en Google Play Music. Op dit album staan 10 eigen nummers van de band, van het stoere Troubled Mind tot het ingetogen Good Man en een tweetal mysterieuze instrumentale nummers .

Sabbatical

De band werd een jaar gevolgd door programmamaker Karin Hillebrand hetgeen resulteerde in de documentaire “Sabbatical”, uitgezonden door de Limburgse regionale omroep L1.  De film ging in premiere in een volgepakte filmzaal Lumiere in Maastricht op 19 mei 2017.

De hele film is terug te zien op de Sabbatical pagina.

Verleden
De oorspronkelijke band maakte drie albums en een handvol singles voor Polydor, Phonogram en voor de het Belgische Munich Records. The Liberators speelde op grote festivals zoals The Belgium Rhythm-and-Blues festival in Peer, Marktrock in Leuven (B), Gentse Feesten (B), Rock Herk (B), Bluesrock in Tegelen (NL) en diverse andere festivals in binnen- en buitenland. Ook was de band de vaste support act van Robert Plant (Led Zeppelin) en Gary Moore tijdens hun Europese tour.

the Liberators
1991 v.l.n.r. Frans Piepenbrock, Lucas Vroemen, Wouter Post ✝︎ en Sjang Coenen

Zie onderstaande posters voor optredens sinds de wederoprichting: