Stevige bluesrock uit Maastricht, Nederland. De band speelt uitsluitend eigen werk uit haar jarenlang opgebouwde repertoire, te beluisteren op de 6 albums van de band uitgebracht bij verschillende kleine en grote muzieklabels zoals Polydor, Phonogram, en het Zweedse  GMR record label. In 2024 wordt het nieuwe album uitgebracht: “A Ride Out of Town”, de officiële release datum van dit nieuwe album is 19 januari 2024.

De band heeft in vele grote en kleine festivals en clubs gespeeld, zoals het Belgium Rhythm and Blues Festival in Peer en Rock Herk in België,  Djurs Bluesland in Denemarken, maar ook vele festivals in Nederland, zoals het Bluesrock festival in Tegelen, Nederland (2X), het Southern Blues Night in Heerlen, Zoetermeer Blues, Rock tussen de Dijken in Tiel, de Bluesroute in Helmond, Bluesfestival Delft en Paasblues in Asten.

Albums

In 2020 was het 4de album “Troubled Mind” genomineerd als beste Blues CD in Nederland en eindigde daarmee in de top 3 van beste blues albums, uitgebracht in 2020. In 2021 is het 5de album uitgebracht “Waitin’ op het Zweedse platenlabel GMR Music. De albums zijn inmiddels meer dan 310.000  keer beluisterd op Spotify, de video’s zijn honderdduizenden keer bekeken op Facebook and Youtube. De band heeft inmiddels een trouwe schare van bijna 3.000 volgens op Spotify en verwelkomt iedere maand duizenden luisteraars op dit platform die naar de muziek van The Liberators luisteren.

In 2024 wordt alweer het zesde album uitgebracht. Dit keer is er ruim twee jaar gewerkt aan dit album dat wordt uitgebracht op CD EN LP en natuurlijk op alle muziekplatformen zoals Spotify en Apple Music. Ook verkrijgbaar in de webshop van de band. Muziek? A Ride Out of Town, het rauwe titelnummer van de plaat, klinkt als de garage-rock bands uit de UK, 90 Minutes, bijna filmmuziek, Night Sky één grote improvisatie vastgelegd in één take in de studio, Solidarity over wat er eigenlijk mis is met solidair zijn in deze wereld (met Peter Hermesdorf op de sax) en Longin’ een oud Liberators-nummer, live opgenomen tijdens een optreden in Hedon in Zwolle. Luisterplezier dus! De CD is al te krijgen, de LP verwachten we in de eerste week van januari 2024, maar is al te bestellen in de webshop.

De muziek van The Liberators kan het best beschreven worden als stevige blues-rock music met een duidelijke link naar de basis van de hedendaagse populaire muziek, de roots, maar niet in een traditioneel keurslijf. De band combineert hedendaagse stijlen met de oorsprong. Niet alleen het verleden, de oorsprong is belangrijk voor de band, ook de toekomst van de blues- en rockmuziek.

Sabbatical – documentaire

De band is een jaar lang met de camera gevolgd door documentairemaker Karin Hillebrand hetgeen resulteerde in de documentaire “Sabbatical“, een mooi portret van een band en al haar besognes. Uitermate herkenbaar voor mede-muzikanten en daarom erg onderhoudend. uitgezonden op de Nederlandse televisie, maar nog altijd online beschikbaar op deze website.

Dus…..

De muziek van de band vindt haar oorsprong in de wortels van de muziek: jazz, blues, rock ‘n roll en andere originele muziekstijlen. Van ieder stijl wordt een element genomen en gecombineerd en voorzien van een stevige bluesrock saus. The Liberators is daardoor geen traditionele bluescover band, maar wordt beïnvloed door de rijke muziekhistorie en geeft de blues een nieuwe, eigen, stevige stijl. De bezoeker van concerten roemt de energie die de band uit straalt en de eigen draai aan traditionele muziek.

Foto: Franck Ligtenberg

Tours en festivals

The Netherlands – Belgium – Germany – Spain – Norway – Denmark. Bruis festival (NL), Belgium Rhythm and Blues Festival, Bluesrock festival (NL), Djurs Bluesland (DK), Gentse Feesten (B), Marktrock Leuven (B), Zoetermeer Blues, Rock tussen de Dijken, Bluesroute Helmond, Maasfestival, Kanne & Kruiken, Bluesfestival Maastricht .

Albums

  • Album – A Ride Out of Town – GMR Music (GMRCD 2305 en GMRLP 2305)
  • Album – Waiting’ – GMR Music (GMRCD2108)
  • Album – Troubled Mind – WMServices (TLCD0001)
  • Album – “On Mission” (Polydor 2442147)
  • Album – “Let’s Ball Tonight” (Madagascar MAD 008)
  • Album – “The Liberators” (Madagascar MAD 015) 
  • Single – “Since you’ve been gone” (Polydor 2050789)
  • Single – “C’mon everybody” (Polydor 2229257)
  • Single – “Kung Fu” (Polydor 2050662)
  • Single – “Can you hear me” (Philips)

Video

Media channels

Listen to the music

Contact us

Phone: +31 (0) 6 55174797

Phone: +31 (0) 6 26955765

Info: info@theliberators.nl